Despre Cărți

despre carti

Pe această pagină o să găsiți informații utile despre librării online, edituri, citate celebre, siteuri de unde să cumpărați cărți sau cele mai interesante volume din toate timpurile.

De unde cumpăr cărți?

Libris este printre favoritele mele. Aici găsesc romane care nu sunt la vânzare în altă parte. Iar transportul este rapid pentru că în maxim 2 zile, cărțile comandate ajung repede în posesia mea prin curier. În plus, cei de la Libris au des promoții și reduceri importante. Libris face campanii de promovare, are idei creative, dinamism și comunităti reale.

Librăria Cărturești este importantă pentru mine. Acolo găsesc volume de benzi desenate sau cum se numesc mai nou: romane grafice. Toată seria Death Note varianta black am cumpărat-o de la Cărturești. Mulți spun că prețurile sunt cam mari la această librărie online, dar voi decideți acest lucru.

Târgul Cărții este și librărie și anticariat. Se întâmplă să caut o carte veche despre Istoria Imperiului Roman și nu o găsesc la alte librării pentru că nu mai era pe stoc. Dar această librărie avea ce căutăm eu de câteva zile. De aceea recomand să intrați pe Târgul Cărții dacă sunteți în căutare de volume vechi. S-ar putea să fiți norocoși.

Alte librării online: Librăriile Humanitas, Elefant, BookLand, Librărie.net, Cartepedia, Bookia, GiftBooks(dacă sunteți interesați de cărți cu autograf), Prăvălia cu cărti, Librăria online, Dor de carte, BookCity.

Dacă vreți să cumpărați cărți în limbă engleză vă recomand Bookdepository
Nu plătiți transportul dacă achiziționați cărți de pe acest site, iar prețurile nu sunt mari. Puteți plăti cu un card bancar sau cu Paypal. Cărțile vin prin Poșta Română, dar dacă se întâmplă să nu ajungă la voi ce ati cumparat sau cartea să fie lovită, puteți să îi contactați pe cei de la Bookdepository și vor trimite o nouă carte, fără să plătiți nimic în plus.

Top 100 cărți din toate timpurile
Pe primul loc in acest top se afla carte În căutarea timpului pierdut, de Marcel Proust.
În pofida popularității actuale, Swann a fost cu greu acceptat de cercurile literate pariziene de la începutul secolului trecut. Marcel Proust, subjugat de reputația unui snob monden, a fost respins de trei editori până a fi acceptat de Grasset, care i-a publicat primul volum pe 14 noiembrie 1913. Proiectul lui Proust a câștigat treptat popularitate și l-a făcut, într-un final, vestit, solidificându-i pentru totdeauna personalitatea în caleidoscopul celor mai importanți scriitori ai literaturii universale.

Pe locul 2 este Don Quixote de Miguel de Cervantes. Romanul Don Quijote de La Mancha, opera literară a scriitorului spaniol Miguel de Cervantes Saavedra a apărut în două volume – Iscusitul hidalgo Don Quijote de La Mancha (El ingenioso hidalgo Don Quijote de La Mancha) publicat în 1605 și Ingeniosul cavaler Don Quijote de La Mancha (El ingenioso caballero Don Quijote de La Mancha) în 1615 – și reprezintă o satiră la adresa romanelor cavalerești, populare în Spania sfârșitului de secol XVI și începutului de secol XVII, și la adresa societății spaniole a acelor vremuri. Romanul este considerat o capodoperă a literaturii universale, fiind tradus în aproximativ 50 de limbi.

Pe locul 3 din acest top se afla cartea Ulysses de James Joyce

Una dintre cele mai importante opera literare ale modernismului si cea mai importanta carte scrisa de James Joyce, Ulise este o paralela, atat implicita cat si explicita, cu Odiseea lui Homer. Joyce a declarat, de altminteri, ca Ulise/Odiseu era in opinia lui singurul erou literar complet iar Odiseea a fost pentru autor una dintre cartile favorite, in copilarie.

Citate celebre

Socrate (cca. 470 i.Hr. – d. 7 mai 399 i.Hr ) – Filozof antic grec
“Când dezbaterea este pierdută, calomnia devine unealta ratatului”
“Nici o relaţie între oameni nu are preţ fără prietenie.“
“Există doar un lucru bun, ştiinţă, şi doar unul rău, neştiinţă”
“Invidia este ulcerul sufletului.”
”Cunoaşte–te pe ţine însuţi “

Immanuel Kant(22 Aprilie 1724 – 12 Februarie 1804)

”Trei lucruri ne ajută să suportam greutăţile vieţii: speranţa, somnul şi râsul; acestea au fost date omului ca echilibru al suferinţelor pe care le are de îndurat în timpul vieţii.“
”Cel ce nu e cultivat e brut, cel ce nu e disciplinat e sălbatic.“
”Neglijarea disciplinei este un rău mai mare decât neglijarea culturii, căci aceasta se mai poate completa mai târziu; sălbăticia însă nu se poate şterge – şi o greşeală în disciplină nu poate fi îndreptată niciodată.“

Sursa poza www.gq.com




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Razbunare ancilara de Ann Leckie

Outlaw King, oficial trailer

Litania fricii din cartea Dune